Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.08.2022

Гетманцев розповів, як просувається розв’язання проблеми подвійного оподаткування українців за кордоном

В найближчі тижні очікується напрацювання механізму, що має вирішити питання подвійного оподаткування працюючих українців, які перебувають в інших країнах. Про це під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації повідомив народний депутат, голова фінансового комітету ВР Данило Гетманцев, передає кореспондент УНН.

“Працюємо з OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку – ред.), є вже певні у нас напрацювання. Мова йде про імплементацію звернень європейської угоди, яка би автоматично внесла зміни у відповідні документи щодо статусу резидентів. Думаю, що механізм за тиждень-два буде, і ми розпочнемо переговори з Єврокомісією і досить швидко це владнаємо”, – розповів Гетманцев.

Українці, які довгостроково перебувають у країнах, куди виїхали після вторгнення росії, отримуючи певний дохід, стають податковими резидентами цієї країни. Податки у країні перебування мають сплачувати ті українці, які працюють як наймані працівники, мають бізнес або продають власне майно.

Набуття статусу податкового резидента відбувається не одразу – терміни набуття цього статусу визначаються в країнах по різному у відповідності до національного законодавства. Проблема полягає в тому, що для припинення статусу податкового резидента в Україні громадянину недостатньо просто тривалий термін перебувати за її межами – йому слід оформити виїзд на постійне місце проживання до іншої країни.

 

www.unn.com.ua