Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.02.2022

Глава Мінекономіки назвала пріоритетні проєкти задля зростання ВВП

Уряд робить ставку на низку ключових пріоритетних проєктів, що допоможуть пришвидшити темпи зростання національного ВВП

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час Всеукраїнського телемарафону до Дня єднання повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, перший з таких проєктів – це програма нарощування українського експорту. Поліпшити експортні показники допоможе нещодавно підписана угода про зону вільної торгівлі з Туреччиною. Зараз документ чекає на ратифікацію Верховною Радою.

“Для нас також дуже важливе зменшення енергетичної залежності. Тому до кінця місяця офіційно анонсуємо старт великої програми термомодернізації. Щонайменше 5 тисяч будинків буде модернізовано, оновлено цього року. Наша амбітна мета — 50 тисяч термомодернізованих будинків у перші роки дії програми. Завдання – зменшити імпорт газу і спрямувати заощаджені кошти на більш важливі для українців проєкти”, – розповіла перший віцепрем’єр.

Вона анонсувала старт програми “Іпотека під 5%” для українців. Така програма отримання житла в лізинг для окремих категорій наших співвітчизників уже існувала, але тепер вона отримає “нове дихання” — нові умови й додаткове фінансування. Першими її учасниками вже в середині лютого стануть поліцейські.

“Дуже важливо запустити програму зрошення – для того, щоб змінити підходи до ведення сільського господарства на півдні країни. Уряд у середу ухвалить відповідну постанову. Одеська, Миколаївська та Херсонська області почнуть готувати проєктно-кошторисну документацію на будівництво та реконструкцію каналів, що можуть початися уже з березня-квітня”, – повідомила Свириденко.

Поміж пріоритетів урядовець назвала також скорочення державного сектору економіки, розвиток ринку капіталу й забезпечення розвитку підприємництва. Продовження дії державної програми “Доступна іпотека 5-7-9%” та запуск програми лізингу для машино- та суднобудування.

“Завдяки цим заходам розраховуємо зберегти економічну стабільність і забезпечити економічний розвиток нашої держави”, – підсумувала Свириденко.

 

www.ukrinform.ua