Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.08.2021

Хорватія налаштована на посилення співпраці з Україною

Хорватія має гарно розвинені відносини з Україною і хоче покращувати співпрацю у сферах сільського господарства, енергетики, промисловості і туризму.

Про це заявив Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович після зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає кореспондент Укрінформу.

“Україна і Хорватія – дві країни, які мають гарно розвинені відносини. Не тільки економічні і політичні, але й культурні, наукові. Ми сподіваємося, що ми будемо у наступні роки їх тільки покращувати”, – наголосив Пленкович.

Він, зокрема, нагадав про допомогу України в грудні минулого року після землетрусу в Хорватії та евакуацію громадян з Кабула.

Високопосадовець поінформував, що на зустрічі з Шмигалем сторони обговорили організацію зустрічі в жовтні.

“Ми хотіли б провести зустріч наших бізнесменів для покращення економічної співпраці між двома країнами. Дуже важливо, що на тій зустрічі буде присутній міністр економіки і енергетики Хорватії. Тому надалі ми зможемо говорити про розвиток двосторонніх відносин щодо сільського господарства, щодо енергетичного сектору, промисловості, щодо збільшення показників туристичного сектору також”, – зауважив очільник уряду Хорватії.

Високопосадовець назвав важливим напрямком для співпраці енергетичний сектор з огляду на те, що Хорватія побудувала СПГ-термінал на острові Крк, який може забезпечити газом не тільки Україну, а й інші держави в Європі.

Пленкович заявив про готовність підтримувати Україну і на шляху до членства в Євросоюзі, зокрема на саміті Україна-ЄС 12 жовтня в Києві, та допомагати у кліматичних і енергетичних питаннях.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович прибув до України для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети – деокупації Криму й повернення його Україні.

ukrinform.ua