Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.09.2020

Ігор Петрашко провів розмову з Міністром торгівлі Турецької Республіки Рухсар Пекджан

За дорученням Президента України Володимира Зеленського 1 вересня Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко провів телефонну розмову з Міністром торгівлі Турецької Республіки Рухсар Пекджан.

Головною темою розмови стали питання укладання Угоди про вільну торгівлю між Урядом України та Урядом Турецької Республіки з метою поглиблення торговельно-економічного співробітництва між країнами.

«Україна і Туреччина мають тісні економічні зв’язки та активний двосторонній діалог. Сьогодні наша мета – перезавантажити довготривалі переговори і віднайти взаємовигідне рішення для укладання Угоди про вільну торгівлю. Переконаний, це дасть поштовх до реалізації нашої амбітної цілі – збільшення торговельного обороту до 10 млрд дол. США», – зазначив Ігор Петрашко.

Одним з важливих питань під час розмови стало обговорення підняття тарифів Туреччиною в рамках її можливостей в СОТ та як це негативно впливає на українські компанії. Сторони погодились, що один з варіантів врегулювання ситуації є спільне напрацювання оптимальної тарифної пропозиції та укладення Угоди про вільну торгівлю.

Так, 28 серпня турецька сторона вже направила оновлену тарифну пропозицію щодо доступу на ринок Туреччини для українських товарів. Однак, українські виробники стикаються з численними обмежувальними заходами, запровадженими турецькою стороною з початку цього року. У зв’язку з цим, Міністри обох країн домовилися, що найближчим часом Торговий представник України та заступник Міністра Тарас Качка відвідає Анкару для комплексних консультацій з переговірником з турецького боку. Міністри також домовились провести особисті офіційні переговори для знаходження комплексного рішення проблем двосторонньої торгівлі у рамках майбутньої ЗВТ.

Джерело: Урядовий портал.