Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.08.2020

Інформацію про зміну умов перетинання кордону можна отримати за допомогою чат-бота

Особливо гострою потреба у вичерпній, правдивій інформації стала із введенням більшістю держав світу жорстких карантинних обмежень. Закриття кордонів, відміна авіасполучень, обмеження руху громадського транспортну породили мільйони запитань до структур, які контролюють ці процеси в усьому світі.

Від початку створення чи не найзручнішим способом отримання інформації про особливості перетинання державного кордону для громадян була телефонна служба «Довіра», яка успішно функціонує у штатному режимі. Обсяг телефонних дзвінків на гарячу лінію може одномоментно зростати у 10 разів. Якщо усій зміні операторів у звичному режимі роботи вдається опрацювати до 100% дзвінків, то одночасно збільшити кількість операторів у 10 разів фізично неможливо.

Найбільш ефективним рішенням, у цій ситуації, виявилося розміщення на офіційних веб-ресурсах відомства інформаційних блоків із роз’ясненням нових правил перетинання державного кордону.

Не менш ефективним інструментом поширення актуальної інформації виявилися і верифіковані сторінки відомства у соціальних мережах.

Разом з тим, епідемічна ситуація в країні постійно змінюється, тож Уряд змушений повсякчас вносити зміни до правил перетинання кодонів, переліків карантинних обмежень, гармонізувати протиепідемічні заходи зі схожими у сусідніх країнах. Цілком закономірно, що кожна наступна зміна провокує нову хвилю попиту на інформацію та роз’яснення.

Новим кроком Державної прикордонної служби України у вирішенні питання доступу громадян до актуальної інформації стосовно правил перетинання державного кордону в умовах чергових карантинних обмежень став запуск на офіційному веб-сайті ДПСУ кнопки чат-бота. Опрацювавши десятки тисяч дзвінків на телефон служби «Довіра», фахівці у сфері комунікацій виокремили найчастіші запитання та акумулювали відповіді на них у діалогових ланцюжках віртуального робота.

Лише за минулий місяць оператори гарячої лінії Держприкордонслужби опрацювали майже 30 тисяч телефонних дзвінків. 90% із них стосувалися питань, пов’язаних із перетинанням державного кордону в умовах карантину.

Звертаємо Вашу увагу, що наразі чат-бот працює у тестовому режимі, тож якщо Вам не вдалося отримати відповідь на Ваше запитання – сповістіть нас про це, прокоментувавши Вашу ситуацію просто під цією публікацією – у полі «розмістити коментар». Ваша небайдужість допоможе нам зробити чат-бот досконалішим.

Джерело: Урядовий портал.