Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.09.2020

Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ): Уряд затвердив нові форми звітів

Рішення, розроблене Міненерго, забезпечить виконання вимог Закону «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях».

На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів України прийняв постанову, що затверджує форми:

– звіту підприємств про платежі на користь держави;

– консолідованого звіту підприємств на користь держави,

– звіту про платежі на користь держави, які складаються отримувачами платежів;

Рішення забезпечить виконання вимог Закону «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях», стосовно звітування компаніями, що здійснюють діяльність у видобувних галузях про здійснені на користь держави платежі та звітування отримувачами платежів про платежі на користь держави.

Форми звіту визначають обсяг інформації, що буде надаватись суб’єктами розкриття інформації. За результатами проведення аналізу та звірки отриманої інформації готується щорічний звіт ІПВГ.

Наразі завершуються робота стосовно підписання договорів з компанією-незалежним адміністратором з підготовки звітів ІПВГ за 2018 і 2019 рік. Зазначені звіти мають бути підготовлені і опубліковані до кінця 2020 року.

Постанова забезпечить виконання вимог Ініціативи прозорості видобувних галузей щодо збирання, розкриття та поширення інформації у видобувних галузях.

Довідково

Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) – це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, який впроваджується у 54 країнах світу та включає такі країни як Норвегія, Великобританія, Німеччина, Казахстан, та ін. Вчасна та якісна підготовка Звіту ІПВГ є одним з важливих індикаторів впровадження економічних реформ в країні, що буде мати своє відображення у подальшому розвитку взаємовідносин України з міжнародною спільнотою та, зокрема, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Джерело: Урядовий портал.