Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.01.2020

“Інвестиційні няні” працюватимуть на базі UkraineInvest

Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов розповів, що великі інвестори та уряд співпрацюватимуть на базі Державної агенції залучення інвестицій UkraineInvest та Наглядової інвестиційної ради, пише “Українська Правда“.

Про це Милованов сказав в ефірі “Свобода слова” на ICTV.

“У нас є відповідні організації, які будуть виконувати цю функцію (співпрацювати із зацікавленими в інвестиціях – УП). Це буде на базі UkraineInvest та на базі Національної інвестиційної ради. Це буде розроблятись на базі UkraineInvest, а потім буде затверджуватись радою.”

За словами очільника міністерства, вже є зацікавленні в інвестуванні групи.

“Вже були звернення. Також були розмови про те, що вони (інвестори – УП) консолідують активи для того, щоб були достатньо великі суми, щоб вони змогли використати ці умови (зокрема “інвест-няню”, податкові пільги – УП)”, – додав Милованов.

Також міністр економіки повідомив, що відбір персональних менеджерів, які, як анононсувалось президентом Зеленським “розмовлятимуть п’ятьма мовами”, буде відбуватись за допомогою UkraineInvest. Там вже є відповідні фахівці – інвестиційні менеджери, які показали значні результати, в основному в угодах по “зеленій енергетиці”. Також необхідно буде набирати нових менеджерів. Всі вони проходимуть навчання.

Міністр очікує, що невдовзі проєкт закону “Про інвестиційних нянь” буде винесений на розгляд Кабміну, а після до Верховної Ради.