Як йдеться у повідомленні, аналітичним фактором, що вплинув на збільшення оцінки загального обсягу виробництва цукру у світі у 2022/2023 МР, стало збільшення оцінки виробництва цукру в деяких країнах, таких як: Бразилія – на 5,4 млн тонн, порівняно з минулим сезоном, Таїланд — на 1,9 млн тонн і Китай — на 0,4 млн тонн відповідно. Рівень споживання цукру в сезоні 2022/2023 МР, за оцінкою ISO, збільшиться на 0,51% — до 176,3 млн тонн.
Збільшення обсягів експорту у 2022/2023 МР становитиме 1,8% у річному вираженні — до 62,9 млн тонн. При цьому імпорт, за оцінкою ISO, скоротиться в новому сезоні на 0,81% і становитиме 60,5 млн тонн. Прогнозовані профіцити світового балансу та торгового балансу вплинуть на збільшення світових запасів. За прогнозною оцінкою ISO, у 2022/2023 МР світові запаси цукру зростуть на 3,2 млн тонн, порівняно з 2021/2022 МР, — до 96,3 млн тонн.