Нова оцінка включає перегляди в таких ключових регіонах, як Європа, Китай, Таїланд та Індія, де виробництво виявилося нижчим за попередні очікування. Ця ситуація призвела до того, що базові ціни на цукор нещодавно досягли 11-річного максимуму.
Зараз світове виробництво цукру становить 177,36 млн тонн, порівняно з 180,43 млн тонн раніше. Споживання зросло на 233 тис. тонн — до 176,51 млн тонн.
ISO ще не оцінила новий сезон (2023/2024 МР), але під час цукрового тижня в Нью-Йорку на початку цього місяця виконавчий директор Хосе Оріве заявив, що є ознаки зростання загального виробництва приблизно на 2 млн тонн, тоді як споживання має зрости на 1,2%.
Оріве сказав, що в новому сезоні може бути профіцит близько 2 млн тонн, що розходиться з думкою більшості аналітиків, які очікують на дефіцит.