Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.07.2020

Із липня камери фотофіксації порушень почнуть контролювати не тільки швидкість

До функцій додадуть проїзд перехресть на червоне світло та їзду смугою громадського транспорту, передає Хмарочос.

З першого липня системи автоматичної фіксації порушень почнуть контролювати не лише перевищення швидкості, але й інші порушення – проїзд перехресть на червоне світло та їзду смугою громадського транспорту. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він зазначив, що Україна – передостання країна Європи, яка запроваджує автоматичну фотофіксацію порушень правил дорожнього руху (ще залишилася Молдова).

За словами Геращенка, у МВС обрали близько 1200 небезпечних місць, де планують встановити камери. Наразі в Україні таких систем встановлено 50, зокрема в Києві – 20. Цьогоріч планують закупити 220 камер, протягом двох років – близько тисячі. Загалом система розрахована на 6000 камер.

Геращенко повідомив, що міністерство звернулося до мерів найбільших міст з проханням вивчити та скласти список місць із найбільшою концентрацією ДТП.

За словами заступника голови МВС, з часом динаміка зафіксованих камерами порушень йде вниз: якщо у перший день роботи системи, першого червня, камери помітили 68 тисяч порушень, то 18 червня – вже 13,5 тисяч.

Також Геращенко заявив, що МВС планує підняти кількість годин навчання, проведених з інструктором автошколи, з 20 до 80. Відповідно, це підвищить вартість навчання вчетверо.

Крім того, на думку Геращенка, варто було б обчислювати суму штрафів за порушення ПДР відсотком доходу порушника. Він послався на досвід Фінляндії та Швейцарії. Наразі підготувано законопроєкт про підвищення суми штрафу за перевищення швидкості більш як на 50 км/год до 3400 гривень (зараз ця сума становить 510 гривень).