Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.10.2020

Із нового терміналу міжнародного аеропорту Запоріжжя відправився перший рейс

Сьогодні, 19 жовтня, о 6.50 із нового терміналу Міжнародного аеропорту Запоріжжя відправився перший рейс. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк, пише shotam.info.

“Ввечері приймемо пасажирів, які прилетять рейсом «Київ – Запоріжжя» авіакомпанії Skyup. Завтра – пасажирів авіакомпанії «Мотор Січ». Плануємо, що з середи термінал обслуговуватиме вже і міжнародні рейси. Пасажири вже встигли оцінити переваги нового терміналу”, – повідомив міський голова.

Будівництво нового пасажирського терміналу – частина міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Впровадження програми розпочалося у 2016 році. Її метою було не лише зберегти у Запоріжжі міжнародний аеропорт, який знаходився під загрозою закриття, але і сприяти його розвитку, збільшенню прибутків та кількості пасажирів, відкриттю нових рейсів. Запоріжці та мешканці сусідніх областей мали отримати можливість літати до інших країн дешево та у комфортних умовах.

Будівельні роботи у новому терміналі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» розпочалися у грудні 2017 року та були завершені у грудні 2019 року. Після цього розпочався період введення в експлуатацію, налагодження обладнання, інші підготовчі роботи. За кілька років, окрім нового сучасного термінала, місто отримало нову дорогу до аеропорту, відремонтовано злітно-посадкову смугу, продовжується оновлення обладнання аеропорту. Відкрито автобусний маршрут з великими автобусами з аеропорту до центру міста.

16 жовтня місто отримало державний сертифікат, який дозволяє розпочати роботу терміналу.

Площа нового терміналу понад 12 тисяч квадратних метрів, пропускна здатність – 400 пасажирів на годину. Його послугами вже зможуть скористатися пасажири 2 рейсів: ранковий Запоріжжя-Бориспіль та вечірній Бориспіль-Запоріжжя авіакомпанії «SkyUp». Також на наступному тижні розпочнеться обслуговування міжнародних рейсів.