Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.05.2022

Ізраїль нарощує видобуток газу для постачань у Європу

Ізраїль нарощує видобуток природного газу на шельфі й має намір найближчими місяцями укласти з Європою угоду про постачання. Євросоюз планує відмовитися від російського газу після вторгнення москви в Україну. Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на Reuters.

Зі слів представників галузі, в найближчі кілька років країна має намір подвоїти видобуток приблизно з 20 млрд кубометрів до майже 40 млрд кубометрів у міру розширення поточних проєктів і запуску нових родовищ.

Нині Ізраїль постачає газ на свій власний ринок і через місцеву мережу трубопроводів експортує в сусідні Єгипет і Йорданію, тоді як більшу частину додаткового газу призначено для Європи.

«Ми сподіваємося створити відносно швидкий робочий процес і вже влітку досягти рамкової угоди», – сказав Ліор Шилат, генеральний директор Міністерства енергетики Ізраїлю, під час недавнього візиту на бурове судно в Каріші, газовому родовищі, розташованому за близько 90 км від узбережжя Ізраїлю, яке має бути введено в експлуатацію в кінці цього року.

Його власник, лондонська компанія Energean, нещодавно виявив поблизу нові родовища.

«Спочатку це будуть невеликі обсяги, і поступово, у міру зростання обсягів виробництва і постачань, обсяги будуть збільшуватися», – сказав Шилат.

З його слів, такі угоди зазвичай спочатку досягаються між урядами, а потім укладаються приватним сектором. Насправді це допоможе Європі не раніше 2024 року, сказав він, не уточнивши, які країни чи групи потенційно може бути залучено.

 

enkorr.ua