Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.06.2022

Кабмін надасть 8 млн грн для підтримки переробних підприємств — Шмигаль

Держава надасть до 8 млн грн безповоротної допомоги тим, хто вже має бізнес у сфері переробки або хоче запустити нові проєкти. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 24 червня, пише Урядовий портал.

«Цього тижня Уряд уже прийняв документи щодо запуску програми «єРобота» й анонсував одразу три грантові програми підтримки створення власного бізнесу. Сьогодні ми запускаємо ще три програми, які так само спрямовані на створення нових робочих місць, збільшення доходів українців та розвиток нашої економіки», — зазначив Денис Шмигаль.

Серед них — програма безповоротних грантів на створення й розвиток переробних підприємств. За словами Прем’єр-міністра, це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо.

Грант можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків.  Люди, які хочуть отримати грант, повинні представити робочу ідею, чіткий бізнес-план та залучити власні кошти на свою справу», — зауважив очільник Уряду.

Як повідомив Денис Шмигаль, для перших заявників власний внесок за цією програмою має скласти 30%. Також держава надає додаткові можливості отримати доступний кредити за програмою «5-7-9» у розмірі до 16 млн грн.

Загалом Уряд цього тижня представив шість грантових програм. Це основа великого проєкту «єРобота», який дозволить кожному, хто має бажання, навички та план – запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру. Поступово в Дії з’явиться можливість і деталі, як податися на кожен із цих грантових проєктів.

 

agropolit.com