Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.11.2021

Кабмін розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання – Шмигаль

Кабінет Міністрів України розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання населення для забезпечення їх безперебійної роботи і непідвищення тарифів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, зазначена реструктуризація передбачена меморандумом про непідвищення тарифів для населення.

“Для стабільного проходження опалювального сезону уряд розробив 5 кроків. Зокрема, ми уклали меморандум з главами міст і НАК “Нафтогаз”, згідно з яким міська влада взяла на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на гарячу воду та тепло. Зі свого боку, уряд вже почав процес реструктуризації заборгованості підприємств ТКЕ, як передбачено в меморандумі”, – написав Шмигаль у Фейсбуці в неділю.

Він зазначив, що Кабмін ухвалив усі необхідні рішення, щоб опалювальний сезон почався вчасно.

“За інформацією Мінрегіону, 77% житлового фонду по країні підключені до опалення. При цьому в п’яти регіонах цей показник становить 100%, ще 11 областей підключили понад 90% житлових будинків до тепла”, – наголосив глава уряду.

Він додав, що для 80% домогосподарств уряд знизив тариф на електроенергію до 1,44 грн за кВт-год.

“Також ми виконали обіцянку з приводу незмінності ціни на газ для населення: вона залишиться стабільною протягом опалювального сезону — 7,96 грн за кубометр. Цього тижня уряд вдвічі знизив тариф і для українців, які опинилися без постачальника газу – також до 7,96 грн/кубометр”, – резюмував прем’єр.

Як повідомлялося, 30 вересня під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад, що відбувсяя в Києві під головуванням Зеленського, було підписано Меморандум про непідвищення рівня тарифів.

Згідно з документом, до кінця опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення і 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

 

ua.interfax.com.ua