Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.09.2023

Кабмін спрямував €100 млн на програму модернізації залізничної інфраструктури

Кабінет міністрів на засіданні у п’ятницю, 1 вересня, ухвалив рішення скерувати «Укрзалізниці» €100 млн в рамках нової бюджетної програми. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Це кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Вони надійшли згідно з укладеною в 2016 році Угодою між Україною та ЄІБ щодо модернізації української залізниці. Гроші підуть на будівництво, модернізацію та ремонт об’єктів залізничної інфраструктури, а також на придбання вантажних вагонів та інших засобів для перевезень», — вказала прес-служба.

У червні 2023 року ЄІБ та «Укрзалізниця уклали угоду, згідно з якою також переглянули призначення гранту Європейського Союзу розміром €6,7 млн на нагальні потреби залізничного транспорту в Україні, тоді як від самого початку він мав супроводжувати проєкт ЄІБ з електрифікації залізничної мережі на півдні України.

У 2016 році ЄІБ надав «Укрзалізниці» €150 млн кредиту, які планувалося спрямувати на будівництво другої колії, електрифікацію та модернізацію систем сигналізації та зв’язку на напрямку Долинська—Миколаїв—Колосівка.

Європейський інвестиційний банк — один із найбільших кредиторів України. На сьогодні портфоліо проєктів, які реалізовує ЄІБ з українським державним, комунальним секторами та бізнесом, становить понад €7 млрд.

 

ports.ua