Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.04.2021

Кабмін заборонив ввезення залізничних коліс з Росії

Кабінет Міністрів заборонив ввезення на митну територію України залізничних коліс і колісних осей з Російської Федерації.

Про це йдеться в постанові №269 від 29 березня 2021 року, опублікованій на сайті Кабміну.

До переліку товарів, заборонених до ввезення на територію України з Росії, також потрапили:

  • дріт з інших легованих сталей;
  • інструменти для буріння скельних порід або ґрунтів, включаючи частини;
  • інші візки та ходові балансирні візки;
  • осі в зібраному або розібраному вигляді, колеса та їх частини, штамповані сталеві;
  • частини візків, ходових балансирних візків і аналогічних візків.

Постанова набирає чинності через 10 днів з дня її публікації.

Як повідомляв GMK Center, у січні КВБЗ імпортував з Російської Федерації 655 залізничних коліс виробництва «Евраз Нижнетагильский металургический комбинат».

Загалом за місяць Україна імпортувала з Росії 978 т продукції за кодом ТН ЗЕД 8607 «Частини залізничних локомотивів або моторних вагонів трамвая або рухомого складу» на $1,8 млн.

Володимир Приходько, співвласник і президент КВБЗ, пояснив, що підприємство закуповує продукцію в Росії через більш низькі ціни в порівнянні з вітчизняними виробниками. Він наголосив, що всі закупівлі завод виробляє відповідно до законодавства.

Нагадаємо, Росія на початку лютого заборонила ввезення з України низки ключових компонентів ходової частини вантажних вагонів. Серед них литі бічні рами і надресорні балки для вагонних візків, колісні осі (як в зібраному, так і в розібраному вигляді), колісні пари, колеса, а також заготовки для них.

 

gmk.center