Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.03.2024

Кабмін затвердив порядок експорту електрики Гарантованим покупцем

Кабінет Міністрів затвердив порядок експорту електроенергії ДП “Гарантований покупець”.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у постанові уряду №282 від 12 березня.

Зокрема, порядок встановлює формулу, за якою визначається мінімальна ціна електроенергії. При цьому мінімальна ціна розраховуватиметься для кожного окремого напряму міждержавних перетинів.

Гарантований покупець визначатиме контрагента для здійснення експорту на аукціоні за принципами добросовісної конкуренції, недискримінації, об’єктивності, знеособлення учасників.

Стартова ціна для кожного лота визначається на рівні мінімальної ціни за 1 МВт/год. для відповідного графіка продажу та за кожним напрямом міждержавного перетину.

Гарантований покупець братиме участь в аукціонах з розподілення доступу до пропускної спроможності міждержавних перетинів на загальних засадах, однак він не зможе стати учасником річних аукціонів. При проведенні місячних та добових аукціонів компанія братиме участь в них за напрямами та в обсягах, що відповідають обсягам, зазначеним в укладених договорах експорту.

Прибуток від експорту електричної енергії Гарантованого покупця визначається на рівні не менше 1%.

Як повідомлялося, 1 березня Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка запроваджує механізм “контрактів на різницю” замість фіксованого тарифу для виробників електроенергії з відновлюваних джерел.

 

www.ukrinform.ua