Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.07.2021

Кабмін зобов’язав брухтовиків використовувати РРО за доходу понад 1,3 млн грн на рік

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про необхідність використання реєстратора розрахункових операцій (РРО) в брухтозаготівельному бізнесі за річного доходу фізичних осіб – підприємців, що перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (зараз – 1,32 млн грн).

Про це оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну в середу.

Згідно з текстом пояснювальної записки до проєкту постанови, метою документа є створення умов для легалізації брухтозаготівельного бізнесу, приведення процедури приймання сировини від населення за готівку у відповідність до норм законодавства.

За інформацією Державної фіскальної служби, РРО та розрахункові книжки не застосовуються платниками податків другої-четвертої групи (фізичними особами – підприємцями), якщо річний дохід не перевищує 1 млн грн.

Постанова змінює допустимий обсяг доходів протягом календарного року з 1 млн грн до 220 розмірів мінімальної заробітної плати, у разі перевищення якого платники єдиного податку другої-четвертої групи зобов’язані застосовувати РРО. Також приводяться у відповідність до положень постанови і деякі нормативні акти, що регулюють безготівкові операції.

«Доповнити перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок обліку розрахункових операцій, прийманням від населення металобрухту», – зазначено в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Зараз мінімальна заробітна плата становить 6000 гривень. Згідно з Бюджетною декларацією на 2022-2024 роки, мінімальна зарплата до 2024 року може зрости до 7665 гривень. Таким чином, допустимий обсяг доходів, що не вимагає використання РРО, на сьогодні становить 1,32 млн грн, а до 2024 року може становити 1,53 млн грн.

Нагадаємо, «УАВтормет» прогнозує, що в 2021 році заготівля металобрухту в Україні може скоротитися на 6,2-8,8% порівняно з попереднім роком – до 2,8-2,88 млн тонн. За уточненими даними асоціації, обсяги заготівлі металобрухту в країні в 2020 році знизилися на 8,6% в порівнянні з 2019 роком – до 3,07 млн тонн. Поставки брухту на метпідприємства скоротилися на 3,9% – до 2,9 млн тонн.

 

gmk.center