Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.01.2022

Канада та Україна почнуть перемовини про розширення Угоди про вільну торгівлю

Найближчим часом Канада та Україна офіційно розпочнуть перемовини про розширення чинної Угоди про вільну торгівлю.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві повідомила віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд.

“Я була в Києві у 2016-му році для підписання оригінальної торговельної угоди між нашими державами. Сьогодні, у 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Канадою та Україною, ми ще більше поглиблюємо наше економічне партнерство у той час, коли наша підтримка критично важлива”, – сказала Фріланд.

У Міністерстві міжнародної торгівлі зазначили, що канадська делегація сьогодні зустрілася з міністром економіки України Юлією Свириденко “й було домовлено про подальше зміцнення двосторонніх відносин за допомогою торгівлі”. “Міністри оголосили, що Канада та Україна розпочнуть перемовини стосовно модернізації Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною. Перший раунд перемовин розпочнеться якомога швидше”, – розповіли у міністерстві.

Оновлена торговельна угода “допоможе робітникам, підприємцям та споживачам в обох країнах”. “Модернізація Угоди також сприятиме стабільності та ширшому економічному розвитку України”, – наголосили у міністерстві.

Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017-го року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій. Ще в час укладення оригінальної угоди було домовлено, що в майбутньому її розширять на сферу послуг та інвестицій.

 

www.ukrinform.ua