Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.05.2020

Катар розгляне низку інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із заступником Прем’єр-міністра, Міністром закордонних справ Держави Катар Шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассімом Аль Тані.

Відповідно до домовленостей лідерів України та Катару, досягнутих у їхній телефонній розмові напередодні, Дмитро Кулеба запевнив у готовності до співпраці у сферах інвестицій, торгівлі, економіки, енергетики та продовольчої безпеки.

Співрозмовники домовилися, що Катар розгляне низку інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані в Україні. Йдеться, насамперед, про інвестиції в українську інфраструктуру: мости, дороги, залізниці, аеропорти тощо.

Зважаючи на роль України як гаранта світової продовольчої безпеки, глави зовнішньополітичних відомств обговорили експорт української сільськогосподарської продукції до Катару. Глава МЗС України запевнив катарського колегу, що Україна може забезпечити потреби Катару в агропродукції.

“Україна готова бути стратегічним партнером Катару у своєму регіоні. Зокрема, зважаючи на свій транзитний потенціал і роль гаранта світової продовольчої безпеки. Ми готові працювати разом, аби від цієї співпраці вигравали наші країни”, – наголосив Дмитро Кулеба.

Співрозмовники також погодилися докладати спільних зусиль для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Довідково

Держава Катар є перспективним партнером України в регіоні Затоки. Загальні обсяги зовнішньої торгівлі у 2019 році зросли на майже 20 млн дол США і становили 90 млн дол США.

Важливим етапом у розвитку співпраці між нашими країнами стала перемога катарської компанії «QTerminals» у тендері на концесію морського порту “Ольвія” (Миколаїв). Відповідно до умов концесійної угоди, впродовж 5-ти років катарська компанія має інвестувати 3,4 млрд грн у розвиток українського порту та його інфраструктури.

6 травня відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського і Еміра Держави Катар Шейха Таміма бін Хамада Аль Тані.

Джерело: Урядовий портал.