Офіційний веб-сайт
Японія входить до переліку ключових ринків згідно з Експортною стратегією України та секторальною експортною стратегією для харчової та переробної галузі. Експорт української продукції АПК до Японії у 2018 р. зріс майже на 32%, порівняно з 2017 р. і склав понад $112 млн. Повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Про це зазначила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час круглого столу «Відкриваючи Японію: план дій на 2019-2020».
«Японія — третя економіка у світі з високою платоспроможністю населення. Тому цей ринок є надзвичайно цікавим і перспективним для аграрного експорту. Найбільший потенціал експорту до Японії мають перероблені та готові нішеві харчові продукти», — наголосила Ольга Трофімцева.