Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.07.2020

Комісія з розподілу субвенції на соцекономрозвиток окремих територій схвалила близько 200 проектів

1 липня у Мінрегіоні під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова відбулося засідання Комісії для розгляду пропозицій та підготовки рекомендацій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами та за об’єктами (заходами). До складу Комісії входять народні депутати України, представники Мінрегіону та Всеукраїнської асоціації громад.

Комісія розглянула та схвалила узгоджені пропозиції від народних депутатів та обласних державних адміністрацій щодо розподілу близько 300 млн гривень субвенції на фінансування близько 200 проектів.

Як зазначив Олексій Чернишов, Державним бюджетом на 2020 рік Мінрегіону передбачено субвенцію в обсязі 1,7 млрд гривень. Пропозиції щодо її розподілу подаються народними депутатами України, обласними та Київською міською держадміністраціями. На минулому засіданні Комісії було розглянуто та схвалено пропозиції щодо розподілу 1,4 млрд гривень між близько 1000 проектами та заходами.

«Загалом Комісією з розподілу субвенції на соцекономрозвиток окремих територій вже схвалено близько 1200 проектів, реалізація яких позитивно вплине на розвиток регіонів, а це, нагадаю, – один з головних пріоритетів діяльності Мінрегіону», – повідомив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, відповідно до Порядку та умов 80% субвенції розподіляється між регіонами відповідно до чисельності населення. Пропозиції щодо розподілу субвенції між місцевими бюджетами та за об’єктами, заходами подаються на розгляд народними депутатами України, обласними та Київської міською державною адміністраціями.

Джерело : Урядовий портал.