Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.09.2021

Комітет Палати представників США схвалив імпорт титану з України

Штати прагнуть таким чином позбутися залежності від сировини з Росії та Китаю

Комітет з правил Палати представників США схвалив пропозицію імпортувати титан з України. Така пропозиція міститься в поправках до проєкту оборонного бюджету США на 2022 рік, схваленого комітетом.

Американські конгресмени пропонують посилити співпрацю з титановою промисловістю України, щоб позбутися імпортної залежності від сировини з Китаю і Росії. Титан використовується в американському оборонно-промисловому комплексі.

Наразі поправки отримали тільки схвалення комітету. Це означає, що їх додали до законопроєкту оборонного бюджету США на 2022 рік. Далі проєкт має схвалити Палата представників США. Для остаточного затвердження документ має пройти Сенат. Після підписання документа закон вступає в силу.

Україна одна з небагатьох країн, яка має замкнутий цикл виробництва в титановій галузі: від видобутку титановмісних руд та їх переробки до виробництва готової продукції.

Україна посідає третє місце в світі за запасами титанової сировини після Австралії і Китаю – 94 млн тонн (11%). Щорічно Україна виробляє титанової продукції (концентрат, пігмент, губка, вироби з титану) в грошовому виразі на $350-400 млн.

За підсумками 2020 року Україна скоротила експорт титановмісних руд і концентрату на 13,5% в порівнянні з попереднім роком – до 539,6 тис. тонн. Експорт сировини в грошовому виразі впав на 10,5% – до $138,3 млн.