Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.12.2014

Контрактні ціни на квадратну заготовку знизилися

Ситуація на світовому ринку сталі залишається несприятливою як для постачальників, так і для виробників. В той же час, на деяких ринках котирування знизилися досить низько, щоб стимулювати попит.

Китайська квадратна заготовка на початку другої половини листопада пропонувалися в країни Близького Сходу приблизно по 450−470 дол. США/т, CFR, але з тих пір вони помітно знизилися в ціні. Ця продукція як і раніше користується високим попитом в Перській затоці, де ціни знизилися до 435−450 дол. США/т, CFR.

Іран наразі практично не купує напівфабрикати. В даний час вартість квадратної заготовки в даному регіоні зазначається на рівні 420−440 дол. США/т, CFR на Каспії і до 450 дол. США/т, CFR в південних портах, але ці ціни мають, скоріше, номінальний характер.

Зниження цін на початку грудня відбулося і в країнах Південно−Східної Азії. Там ініціативу проявили китайські компанії, багато з яких так само мають значні обсяги непроданої грудневої продукції. Так чи інакше, останнім часом напівфабрикати китайського походження в азіатському регіоні подешевшали на 10−15 дол. США/т, до рівня 440 дол. США/т, CFR. На цій хвилі прокатники змогли отримати знижки та від постачальників з В'єтнаму і Росії, також вимушені скоротити ціни до позначки 450 дол. США/т, CFR. При цьому, споживачі, вказуючи на несприятливу кон'юнктуру на регіональному ринку довгомірного прокату і здешевлення залізної руди, вимагають подальших поступок. Зустрічні пропозиції з їх боку надходять вже не більше ніж по 430 дол. США/т, CFR.