Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.02.2020

Краматорський школяр придумав прилад для очищення повітря від вуглецю

В Краматорську 9-класник винайшов унікальний прилад для очищення повітря від вуглецю та посів третє місце на всеукраїнському науково-технічному конкурсі, повідомляє “Вільне радіо“.

Винахід школяра оцінили на всеукраїнському науково-технічному конкурсі «Еко-техно Україна-2020», який пройшов в Національному технічному університеті України «КПІ» імені Ігоря Сікорського. Учень краматорської ЗОШ №25 Єгор Тельнов зробив прилад, який очищує повітря методом фільтрування через розчин гідроксиду барію.

Прилад можна встановлювати вздовж автомагістралей та поруч з промисловими підприємствами.

Понад п’ятсот старшокласників з 20-ти областей країни представили на ньому свої розробки. Результати конкурсу оприлюднили цими днями, серед них третє місце в номінації “Інженерія” посів юний краматорчанин. Нагородили також його вчителів.

Зазначимо, перше місце в номінації “Інженерія” посіла робота іншого 9-класника з Черкас «Модуль бортового комп’ютера для супутникових апаратів».

«Конкурс показав дуже високий інтелектуальний і професійний рівень учасників. У кожній галузі були дуже різноманітні та цікаві роботи. Учні отримали професійні контакти з науковцями – думаю, вони продовжаться надалі й школярі потраплять до лав нашого університету», – розповів очільник фізико-технічного інституту КПІ та директор конкурсу Олексій Новіков.