Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.08.2023

Київ не йде на поступки у зерновому конфлікті з Польщею: обмеження мають скасувати

Україна тверда у своїх вимогах про те, що ЄС має скасувати односторонні обмеження для українського експорту, і вважає, що Брюссель має домовитися з Польщею.

Як повідомляє кореспондент “Європейської правди”, про це заявила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час конференції “Як виглядає шлях України до ЄС”.

Стефанішина сказала, що Україна наполягає на скасуванні обмежень для експорту, і це є також позицією Брюсселя.

“Ми знаємо, що Єврокомісія не має наміру продовжувати обмеження після того, як їхня дія спливе 15 вересня. Так, є наміри одностороннього запровадження обмежень з боку кількох країн, але це буде порушенням базових правил Європейського Союзу. І ми сподіваємося, що якийсь шлях буде знайдений”, – зазначила віцепрем’єрка.

Вона дала зрозуміти, що з цього питання необхідні подальші переговори між державами-членами і Єврокомісією.

Також Стефанішина наголосила, що ЄС має інструменти для допомоги Польщі та іншим державам.

“Цю кризу інспірують кілька країн ЄС – головна з них Польща. Але Польща потроїла отримання європейського бюджету на підтримку відповідних секторів. Україна не отримала додаткових коштів”, – зауважила Ольга Стефанішина.

Як відомо, Варшава заявляє, що у разі непродовження обмежень на рівні ЄС запровадить односторонню заборону, та сподівається знайти союзників у цьому питанні.

 

www.epravda.com.ua