Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2022

Ліки, пальне та ресторани: стало відомо, на що українці витрачали гроші у липні

Купівля продуктів харчування становить понад 49% безготівкових витрат українців.

У липні в порівнянні з червнем український споживчий ринок майже повністю оговтався від падіння перших місяців війни: українці більше витрачали на ліки, електроніку, ресторани та пальне.

Паро це повідомила прес-служба “ПриватБанку”.

“За даними статистики розрахунків банківськими картками у мережі POS-терміналів “ПриватБанку”, кількість оплат картками покупок в торгівлі зросла на 5,9% – до 199 млн транзакцій. Обсяги сплачених безготівково товарів за місяць збільшилися на 7,7% – до 48,4 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що великі національні торгові мережі отримали безготівкових оплат на 11,6% більше, ніж у червні, – 21,3 млрд грн.

У липні продовжили зростати витрати українців на харчі – оплати картками у продовольчих магазинах зросли на 9,7% – до 24 млрд грн. Загалом купівля продуктів харчування становить понад 49% безготівкових витрат українців.

За місяць відчутно зросли карткові витрати на кафе та ресторани (на 19% – до 3,4 млрд грн), покупки ліків (на 14,5% – до 2,7 млрд грн), електроніки і побутової техніки (на 16% – до 3,2 млрд грн) та витрати на пальне (на 12,1% – до 2,3 млрд грн).

Як повідомляв УНІАН, за даними Нацбанку, обсяги безготівкових розрахунків в Україні зростають, попри війну.

 

www.unian.ua