Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2023

Maersk перенаправляє кораблі навколо Африки через загрозу атак єменських повстанців

Судна будуть перенаправлені через мис Доброї Надії

Через загрозу атак єменських повстанців на Суецькому шляху логістичний гігант Maersk перенаправлятиме кораблі навколо Африки через мис Доброї Надії.

Компанія керує другим за величиною флотом контейнерних перевезень у світі. Рішення перенаправити кораблі прийняли після того, як міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок оголосив про розширену міжнародну оперативну групу для захисту кораблів, що проходять через Червоне море, до якої увійдуть Велика Британія, Бахрейн, Канада, Франція, Італія, Нідерланди, Норвегія, Сейшельські острови та Іспанія. Група проводитиме спільне патрулювання в південній частині Червоного моря та Аденській затоці.

А минулої п’ятниці компанія призупинила всі судна, які мали пройти через протоку Баб-ель-Мандеб, із міркувань безпеки. “Напади, які ми бачили на комерційні судна в цьому районі, викликають занепокоєння та становлять значну загрозу безпеці моряків”, — йшлося в заяві компанії. Підтримувані Іраном повстанці-хусити посилили свою кампанію проти суден, що проходять через Суецький канал після початку війни Ізраїлю та ХАМАС, відтоді здійснивши понад 10 нападів на кораблі в цьому районі.

Атаки в цьому районі ризикують порушити глобальні ланцюжки поставок, які залежать від Червоного моря та Суецького каналу. На цей водний шлях припадає 30 відсотків усіх контейнерних перевезень і він є життєво важливим каналом для перевезення сирої нафти.

 

ubr.ua