Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.08.2020

Маємо стимулювати використання електромобілів в Україні та створити належну інфраструктуру

“Станом на кінець липня цього року в Україні зареєстровано вже майже 23 тисячі електромобілів і трохи більше гібридів, які разом складають близько 46 тисяч авто. Як власник електромобілю я мрію, щоб нас ставало лише більше, бо це інвестиції в здоров’я та екологію. Ключ до цього простий – здешевлення вартості електромобіля та розвиток інфраструктури. І початок цьому вже покладено, адже Національною транспортною стратегією до 2030 року передбачено стимулювання використання електромобілів. Найближчим часом ми плануємо оновити її положення, у тому числі щодо використання міського електричного транспорту. Проте наша головна задача – створити умови для виробництва електромобілів в Україні”, – зазначив Владислав Криклій.

Очільник відомства додав, що Міністерство інфраструктури України підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення до України електромобілів. Також відомство ініціювало та активно долучилося до розробки ключових змін у державні будівельні норми в частині розміщення електрозаправок на дорогах.

“Ми плануємо змінити ДБН та передбачити розміщення електрозаправок на всіх автомобільних дорогах загального користування, а не лише державного значення. Тому запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цієї дискусії. Крім цього, за участю місцевих держадміністрацій працюємо, щоб забезпечити поетапну заміну міського транспорту на електротранспорт, зокрема, шляхом залучення кредитів на сприятливих умовах. Адже громадський транспорт має бути сучасним і комфортним для людей, як, наприклад, це є у Європі”, – додав Владислав Криклій.

Конференція “Інфраструктура електротранспорту 2020: вікна можливостей” відбулася в рамках спільного проекту компаній EcoDrive та Прем’єр Експо.

Нагадаємо, за даними МВС України, за перше півріччя 2020 року в Україні зареєстровано 3384 електромобілі, що на 16% вище показників 2019 року за аналогічний період.

Джерело: Урядовий портал.