Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.07.2021

Метінвест планує підвищити випуск залізорудного концентрату використовуючи комп’ютерне зір

На Інгулецькому ГЗК (ІнГЗК) нідерландської гірничо-металургійної компанії Metinvest B.V. (Метінвест) стартував проект використання комп’ютерного зору Visio Froth на ділянці флотації РОФ-2. Планується, що завдяки Visio Froth в 2022 році комбінат зможе збільшити обсяги виробленого залізорудного концентрату на 60 тисяч тонн на рік при використанні такого ж обсягу руди, що і зараз.

«Використання нових технологій дозволяє оперативно управляти процесом виробництва концентрату на основі результатів аналізів його проб. Робота системи Visio Froth дозволить перейти до проактивного управління в режимі реального часу, не чекаючи результатів химанализа. Завдяки Visio Froth очікуємо, що в 2022 році комбінат збільшить виробництво концентрату на 60 тисяч тонн на рік при використанні такого ж обсягу руди, що і зараз », – зазначив Олександр Герасимчук, генеральний директор ІнГЗК.

Visio Froth – не єдиний цифровий проект на гірничо-збагачувальних комбінатах компанії. В якості пілотних проектів у 2021 році будуть реалізовані такі ініціативи як: «Цифровий кар’єр» (ІнГЗК) та «Автоматизація секцій збагачення» (Північний ГЗК, ІнГЗК).

У Метінвесті очікують, що ефект від цифрової трансформації ГЗК складе близько 120 мільйонів доларів.

Метінвест за підсумками 2020 року посів на 45-му місці в списку найбільших світових виробників сталі з обсягом 10,16 мільйона тонн порівняно з 42-м місцем в 2017-2019 роках, коли було вироблено відповідно 9,59, 9,37 і 9,58 мільйона тонн.

Metinvest B.V. складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

 

metallurgprom.org