Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.12.2023

«Метінвест» розробляє концепцію сталевого кварталу для відбудови Бахмуту

Концепт відновлення кварталу презентують у лютому 2024 року

«Метінвест-СМЦ», збутова компанія групи «Метінвест», безплатно розробить концепцію відбудови зруйнованого росіянами кварталу в Бахмуті за проєктами «Сталевої мрії». Про це йдеться у повідомленні Metivest.Media.

Ступінь руйнування будівель кварталу «Ювілейний» у Бахмуті оцінюється в 70%. На території площею 85,7 га мешкало понад 17,5 тис. людей. У кварталі розташовані 94 житлових будинків на 5-10 поверхів, п’ять дитсадків, дві школи, кінотеатр та універсам.

Концепція відновлення кварталу розроблятиметься на основі проєктів «Сталевої мрії» з дотриманням усіх вимог містобудування, безбар’єрності та відповідатиме сучасним світовим тенденціям. Її планують презентувати наприкінці лютого 2024 року.

Бахмут – друге після Маріуполя місто, що зголосилося відновлювати житло з використанням prefab-рішень. Переговори та робота з адаптації проєктів будівель до місцевих умов ведуться ще з цілою низкою постраждалих громад.

«Бахмут пережив одну з найтриваліших та найзапекліших битв у цій війні. Місто зазнало величезних пошкоджень, та ми віримо, що до нього обов’язково повернеться мирне життя. Найкраще рішення – думати про відбудову вже зараз, не чекаючи закінчення війни. Адже Метінвест готовий постачати для відновлення сталь, а ми – надати весь наш досвід та експертизу, щоб після перемоги можна було відразу розпочинати будівництво», – зазначає Тетяна Скрипка, керівниця проєктного офісу будівельного сектору «Метінвест-СМЦ».

Нагадаємо, що у травні поточного року «Метінвест-СМЦ» представив концепцію відновлення країни «Сталева мрія». Загалом вона передбачає понад 200 готових проєктів будівель на основі трьох сталевих попередньо виготовлених елементів (prefab-рішень): каркасу, модуля та платформи. Проєкти також містять повний пакет документів, зокрема кошторис, графіки будівництва, планування, технічні рішення.

Як повідомляв GMK Center, Україна потребуватиме близько 3,5 млн т сталі для відбудови житла та соціальної інфраструктури, зруйнованих унаслідок російського вторгнення. На такій оцінці ґрунтується концепція відновлення країни «Сталева мрія» від «Метінвест-СМЦ».

 

gmk.center