Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.07.2021

МХП підписав меморандум про співпрацю з Українським фондом стартапів

Департамент інновацій МХП та Український фонд стартапів  підписали меморандум про співпрацю.

Про це Укрінформу  повідомили в пресслужбі МХП, зазначивши, що документ підписали директор департаменту інновацій МХП Микола Такзей та директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

«Меморандум закріплює наміри співпраці сторін щодо обміну інформацією про найкращі практики розбудови стартап-екосистеми. Також було домовлено про сприяння передачі відповідних знань і навичок, шляхом участі у спільних проєктах, подіях, зустрічах», – йдеться у повідомленні.

Звертається увага на те, що МХП зможе взаємодіяти з низкою стартапів, діяльність яких допоможе вирішити виробничі питання, а також надасть можливість пошуку нових технологій для розвитку бізнесу МХП.

«Ми йдемо шляхом світової практики, коли велика корпорація хоче й шукає шляхи співпраці зі стартапами. Я певен, що це надзвичайно корисно для нас, для нашої трансформації з сировинної в кулінарну компанію і маю надію, що наша співпраця допоможе інноваційній екосистемі нашої країни розвиватися, багатіти, створювати й залишати в Україні ще більшу кількість стартапів», – зазначив директор департаменту інновацій МХП Микола Такзей.

Своєю чергою Український фонд стартапів отримає доступ до експертів та менторів від МХП, які допоможуть стартапам валідувати свої гіпотези чи бізнес-моделі, а також отримають майданчики в МХП, на яких зможуть протестувати свої рішення, розповіли у пресслужбі.

«Я сподіваюся, що МХП стане надійним партнером фонду і слугуватиме для окремих стартапів зручним та дієвим майданчиком для реалізації їхніх пілотних проєктів, а вже в найближчому майбутньому МХП розглядатиме ці стартапи в якості потенційного інвестора», – прокоментував директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

В МХП також додали, що сторони планують спільно проводити заходи для розвитку стартап-екосистеми.

Український фонд стартапів є державним фондом, започаткованим за ініціативою Кабінету Міністрів України. Місія фонду – сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. У 2020 р. Фонд став найбільшим ангельським інвестором в Україні, вже профінансувавши майже 200 стартапів на суму понад 5 млн доларів США.

Фото: МХП

ukrinform.ua