Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.10.2023

Мінагрополітики взяло участь у 43-ій сесії Європейської комісії Продовольчої та сільськогосподарської організації ФАО з сільського господарства

Мінагрополітики долучилось до 43-ї сесії Європейської комісії ФАО з сільського господарства, яка відбулась у Регіональному офісі ФАО в Угорщині 27-28 вересня 2023 року.

Під час цьогорічної сесії розглядалось питання раціонального використання земельних і водних ресурсів у Європі та Центральній Азії, актуальні виклики пов’язані з цим.

В рамках сесії Українська сторона долучилась до обговорень питання підвищення стійкості національних агропродовольчих систем шляхом інтегрованого управління земельними та водними ресурсами в Європі та Центральній Азії. Під час обговорень делегація Мінагрополітики також ознайомила учасників із актуальними викликами, пов’язаними з розмінуванням сільськогосподарських земель та наслідками підриву Каховської ГЕС для аграрного сектору України.

Також учасників сесії ознайомили з потребами на відновлення українського аграрного сектору та спільно обговорили шляхи подальшої взаємодії з ФАО  у цьому напрямі.

Довідково:

Європейська комісія Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) з сільського господарства заснована рішенням Генерального директора ФАО у 1949 році як Європейський комітет з сільськогосподарських технологій. Комісія збирається кожні два роки в період між сесіями Регіональної конференції ФАО для Європи (остання відбувалась впродовж 10-13 травня 2022 року). Комісія діє як технічний орган з підготовки до Регіональної конференції ФАО.

minagro.gov.ua