Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.12.2020

Міндовкілля розробило план заходів для захисту дельфінів

Рішенням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського затверджено дорожню карту заходів з охорони та дослідження дельфінів Чорного і Азовського морів і деяких видів таких мешканців з акваторії Середземного моря, що можуть потрапити у води України, наприклад тюленів-монахів: https://bit.ly/3rAZWsw.

Документ розроблено Міністерством спільно з фахівцями Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина», Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАНУ та Українського наукового центру екології моря.

«Дельфіни вважаються розумними тваринами та є індикаторами екологічного стану морських вод. В Україні китоподібні є червонокнижними тваринами, захист і поводження з якими регламентовано низкою міжнародних зобов’язань та українським законодавством. Міндовкілля розробило відповідний план дій для забезпечення охорони, дослідження та належного моніторингу стану популяцій цих тварин і вивчення факторів, що можуть загрожувати існуванню цих ссавців», – зазначив Роман Абрамовський.

Планом дій передбачено заходи для:

– охорони морських ссавців та спостереження за ними;

– наукових досліджень та ведення відповідного розділу державного кадастру тваринного світу України;

– створення мережі територій для збереження середовищ існування морських ссавців тощо.

Прийняття Плану дій сприятиме залученню міжнародної фінансової допомоги для досліджень та охорони китоподібних України.

Джерело: Урядовий портал.