Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.02.2021

Мінекономіки долучилось до участі в міжнародній виставці органічних харчових продуктів BIOFACH 2021

Представники Мінекономіки долучились до 32-ї найбільшої в світі міжнародної торговельної виставки органічних харчових продуктів BIOFACH 2021, яка проходить в онлайн-форматі 17-19 лютого. Участь у заході взяли заступники Міністра Сергій Глущенко і Тарас Качка.

Україна на BIOFACH 2021 вже в восьмий раз і представлена національним павільйоном “Organic Ukraine Business Hub”, який об’єднав більше 20 вітчизняних компаній.

Учасниками національного павільйону є виробники і експортери готових органічних продуктів, органічної сільськогосподарської сировини для подальшої переробки, органічних добрив.

“За підсумками 2019 року Україна посіла 1 місце в Європі та 2 місце у світі (зі 123 країн) за обсягами експорту органічної продукції до ЄС. Мінекономіки працює над тим, щоб площі під органічною продукцією в Україні лише зростали, а ринок органічної продукції в Україні розвивався”, – заявив заступник Міністра Сергій Глущенко під час вітального слова до учасників виставки.

Він додав, що українські органічні зерно, бобові, олійні, ягоди, масло, крупи та молочні продукти експортуються не тільки в країни ЄС, але і у США, Канаду, Швейцарію, ОАЕ, Японію та інші країни. У 2019 році загальний експорт вітчизняної органічної продукції склав 189 млн доларів (469 тис. тон), з якого 85% – Європа, 12% – Північна Америка, біля 3% – Азія, близько 1% – Африка.

В 2021 році, завдяки Мінекономіки, вперше буде запроваджена державна підтримка виробників органічної продукції в обсязі 100 млн грн. з перспективою її збільшення в наступних роках.

 Довідково

Цьогоріч участь у виставці беруть 1 300 компаній з 83 країн.

Серед учасників виставки BIOFACH 2021 представлені такі українські компанії, як: “Агро Стариця”, Агрофірма “Поле”, “Альта країна”, “Арніка Органік”, “Ванік Органік”, Вінницька харчосмакова фабрика, “Галекс-Агро”, “Дунайський аграрій”, “Інагро”, Компанія “БТУ- Центр”, “Лікберрі”, “Органік експерт”, “Органік Мілк”, “Органік Оригінал, “Органік стандарт”, “Органічна Україна”, Сквирський комбінат хлібопродуктів, “Терра”, “Укролія”, Фірма “Діамант ЛТД”, “ProOrganica”, “Юкрейніан Бі”, ягідні підприємства, які представляє Асоціація «Ягідництво України».

Джерело: Урядовий портал.