Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.05.2021

Мінекономіки надало роз’яснення бізнесу щодо особливостей Угоди про «промисловий безвіз»

13 травня за ініціативи Мінекономіки та підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) відбувся вебінар на тему: «Сучасна стандартизація України: роль і значення для Угоди АСАА». Участь у семінарі взяли понад 100 учасників, а саме: представники бізнесу та їхні об’єднання, європейські партнери, експерти, асоціації, підприємства і установи, які працюють у сфері технічного регулювання, стандартизації, акредитації та метрології.

Захід спрямований на підвищення обізнаності усіх зацікавлених сторін щодо підготовки до укладання Угоди АСАА, яка є пріоритетом Президента України та Уряду. Укладення так званого «промислового безвізу» сприятиме надходженню інвестицій, покращенню якості безпечності промислової продукції та спростить доступ українським промисловим товарам на європейські ринки.

Під час вебінару представниками Мінекономіки надано роз’яснення з важливих для бізнесу питань щодо внесення змін у законодавство у сфері стандартизації, зокрема, щодо затвердження правил формування переліків національних стандартів для цілей застосування технічних регламентів.

Учасників поінформували щодо ролі національної стандартизації при укладенні Угоди АСАА, розвитку національного органу стандартизації. Також розглянули питання щодо процедур оцінки відповідності вимогам технічних регламентів – електромагнітна сумісність обладнання, радіо- та телекомунікаційне обладнання, машини тощо, та обговорили очікування бізнесу стосовно перспектив укладення Угоди АСАА.

www.me.gov.ua