Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.08.2020

Мінекономіки та учасники зернового ринку погодили граничні обсяги експорту пшениці на 2020/21 МР

17 серпня, у Мінекономіки разом з учасниками ринку зерна – аграрними асоціаціями, виробниками, переробниками та експортерами – підписано додаток до зернового Меморандуму і таким чином узгоджено граничний обсяг експорту зерна у 2020/2021 маркетинговому році. Відповідно до додатка, погоджено наступні експортні цифри – 17,5 млн тонн пшениці та 1 тис. тонн жита.

“Зерновий меморандум є гарним прикладом вміння домовлятися і приймати збалансовані рішення. На нашу спільну думку, експорт у 17,5 млн тонн пшениці та 1 тис. тонн жита на цей маркетинговий рік – це той орієнтир, який збереже нам і внутрішню продовольчу безпеку, і експортні можливості. Крім того, враховуючи коронакризу, в прогнозному балансі ми збільшили обсяг перехідних залишків на півмільйона тонн – до 1,7 млн тонн”, – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Крім того, в залежності від погодних умов та кінцевих даних щодо обсягів виробництва пшениці від Держстату, прогнозні баланси ринку зерна можуть бути переглянуті підписантами Меморандуму у 4-му кварталі.

Наразі урожай зерна очікується на рівні 72,1 млн тонн.

Довідково

Зерновий меморандум укладається щороку з 2011 року. Документ передбачає взаємодію учасників ринку зерна, обмін інформацією, здійснення моніторингу зернового ринку.

Джерело: Урядовий портал.