Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.02.2021

Мінекономіки взяло участь у публічному обговоренні проекту НЕС-2030 «Розвиток агросектору України»

16 лютого у широкому експертному колі відбувся черговий етап публічного обговорення проекту Національної економічної стратегії-2030 на тему «Розвиток агросектору України». Спікерами від Мінекономіки виступили профільні заступники Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Тарас Висоцький та Сергій Глущенко. Також в обговоренні взяли участь керівники Мінагрополітики, Міндовкілля, Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, представники профільних асоціацій та експерти галузі.

Широке обговорення проекту Національної економічної стратегії-2030 стартувало 22 січня. На сьогоднішній зустрічі, присвяченій розвитку агросектору, обговорили низку питань щодо лібералізації ринку землі, розвитку систем зрошення, стимулювання виробництва продукції з доданою вартістю, відкриття нових ринків збуту тощо.

«Минулого року велась активна міжурядова робота за участю профільних асоціацій. Результатом плідної роботи є багато досягнень, зокрема, перезавантаження державної підтримки, в рамках якої чітко зафіксовані максимальні об’єми підтримки та десятки напрямків. Крім того, була зроблена підготовча робота за пріоритетними напрямами аграрної політики України. Сподіваюся, що цього року розпочнеться активний темп імплементації наших напрацювань», – зазначив заступник Міністра Тарас Висоцький.

Серед інших ключових напрямів, які вже напрацьовані та будуть реалізовуватися у 2021 році, – зафіксовано Стратегію продовольчої безпеки України до 2030 року, яка подана на розгляд Кабінету Міністрів України. За словами Тараса Висоцького, Україна може зробити суттєвий вклад у міжнародну продовольчу безпеку, але, перш за все, має бути впевненість, передбачуваність і прогнозованість всередині нашої країни.

Також важливим є запровадження агрострахування, підтримка зрошення, органічного виробництва, тваринництва, галузевих програм, таких як картоплярство, овочівництво, виноградарства та інших. Окремо було наголошено на забезпеченні ефективної реалізації земельної реформи, дерегуляції, прозорості через функціонування Аграрного реєстру тощо.

У свою чергу заступник Міністра Сергій Глущенко заявив, що виконання Угоди про асоціацію в частині СФЗ є надзвичайно важливим як для аграрного виробника, так і для економіки в цілому.

«До кінця року ми маємо завершити цю імплементацію, яка складається з понад 250 актів ЄС. На сьогодні вже імплементовано 60% від цієї кількості актів і цей результат є досить високим», – наголосив заступник Міністра.

За його словами, головна стратегічна мета у сфері СФЗ до 2030 року – зробити Україну надійним виробником та експортером безпечної та якісної сільськогосподарської та харчової продукції. Для цього необхідно створити умови для виробництва та обігу безпечних харчових продуктів, забезпечення належного здоров’я та благополуччя тварин, а також рівня фітосанітарної безпеки.

Джерело: Урядовий портал.