Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.10.2020

Мінекономіки запустило проєкт зі зміцнення об’єднань невеликих підприємств

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства спільно із партнерами з запустили проєкт «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств в Україні», реалізація якого розрахована на 2020-2023 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, метою проєкту є підтримка розвитку малого й середнього бізнесу в Україні та підвищення його конкурентоспроможності завдяки більш професійним і клієнтоорієнтованим бізнес-об’єднанням (БО). Особлива увага буде приділена посиленню організаційного розвитку БО, поліпшенню доступу до послуг з розвитку бізнесу та їх використання малими та середніми підприємствами. Також наголошується, що важливим є налагодження більш активного та професійного державно-приватного діалогу між БО та органами влади всіх рівнів.

«Участь малого та мікробізнесу у бізнес об’єднаннях, які надають професійну підтримку своїм членам, є важливою складовою адаптації підприємців до нових викликів, спричинених пандемією та обмежувальними заходами. Крім того, бізнес-об’єднання є також ключовим інгредієнтом побудови якісного публічно-приватного діалогу між владою та підприємцям як на місцевому так і на національному рівнях», – зазначила під час установчого засідання правління проєкту заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ірина Новікова.

Також у засіданні взяли участь заступниця постійного представника ПРООН в Україні Манал Фоуані та керівник програми «Розвиток приватного сектору» Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань Массімо Блох. Вони наголосили, що зараз бізнес-об’єднання як ніколи раніше відіграють важливу роль, адже саме вони можуть підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу, як всередині країни, так і на зовнішніх ринках.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства є бенефіціаром проекту «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств в Україні» та за участі Офісу розвитку малого і середнього підприємництва підтримуватиме його реалізацію в тому числі з урахуванням завдань, визначених Програмою стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19 на 2020-2022 роки.