Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.01.2021

Міненерго підтримує розвиток малої розосередженої генерації з альтернативних джерел енергії

Заступник Міністра енергетики України з євроінтеграції Ярослав Демченков взяв участь у круглому столі «Розвиток малої розподіленої генерації з відновлюваних джерел енергії», який організовано Проектом енергетичної безпеки Агентства США з міжнародного розвитку та Фондом ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Ярослав Демченков підкреслив, що Міністерство підтримує розвиток малої розосередженої генерації з ВДЕ, яка наближена до споживачів, та покладає значні сподівання на створення сегменту просьюмерів – одночасних виробників і споживачів електроенергії. Цей напрямок може стати одним з ключових елементів сталого розвитку енергетичного сектору.

Одна з важливих цілей розвитку малої розподіленої генерації — споживання електроенергії поруч із її виробництвом. Розвиток малої розосередженої генерації стимулюватиме створення систем накопичення енергії та їх використання в пікові години. Тому цього року Міністерство енергетики починає розробку законодавчих змін, які дозволять удосконалити цей сектор енергоринку.

«Ми прагнемо зробити набагато прозорішою всю роботу енергосектору — це допоможе розвитку малої розосередженої генерації. Цьому сприятиме інтеграція енергетичних ринків з європейськими. У результаті  запрацюють ринкові принципи конкуренції та прозорості. Наступним чинником розвитку стане вирішення фінансової стабілізації та покриття боргів перед ВДЕ, що має відкрити доступ на ринок більш доступного фінансування та нових  технологій», – наголосив Ярослав Демченков.

Джерело: Урядовий портал.