Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.02.2020

Міненерго запровадить “зелені кредити” для підвищення енергоефективності підприємств

Міністерство енергетики та захисту довкілля планує запровадити “зелені кредити” для підвищення енергоефективності підприємств.

Про це на “Форумі реформ: на шляху до Вільнюса” сказав заступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Плани на 2020 рік – запровадження у пілотному режимі “зелених кредитів” на підтримку підприємств, ЕСКО-компаній, розбудови електромобільної інфраструктури, акумуляції зеленої енергії”, – зазначено у презентації міністерства.

За словами Рябчина, також ідеться про оновлення “теплих кредитів” і запровадження нової програми на 2021-2025 роки.

“Ми хочемо стимулювати підприємства бути більш енергоефективними… А один із найголовніших викликів для нашої енергосистеми, щоб ми могли зробити зелений енергетичний перехід, – забезпечення гнучкості енергосистеми”, – наголосив заступник міністра.

Він підкреслив, що наразі в Україні залишається одна з найбільш енергонеефективних економік у світі.

“Це виклик, але, з іншого боку, це можливості”, – вважає заступник міністра.

Довідково. У Києві відбувається “Форум реформ: на шляху до Вільнюса”, де провідні політики та експерти громадянського суспільства обговорюють прогрес впровадження реформ за перші пів року діяльності уряду та парламенту, а також пріоритети реформ в Україні на 2020-2021 роки.

У Вільнюсі 7 липня цього року відбудеться четверта конференція щодо реформ в Україні.