Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.07.2023

Міністерство економіки рекомендує не закуповувати м’ясні консерви до державного резерву

Міністерство економіки України рекомендує не закуповувати до державного резерву м’ясних консервів, натомість зосередитися на поповненні резервів товарами інших груп.

Про це йдеться в листі Міністерства економіки до Державного агентства резерву від 17 липня 2023 року.

Як зазначається у листі, протягом останніх семи років Держрезерв застосовує практику закупівлі та закладення до державного резерву великої кількості м’ясних консервів. Що в подальшому призводить до їх утилізації. Таким чином, замість того, щоб правильно визначити послідовність та пріоритетність закупівлі матеріальних цінностей до державного резерву, Держрезервом нераціонально спрямовуються кошти на поповнення запасів м’ясних консервів.

Це призводить до надлишкового витрачання бюджетних коштів, які мають бути спрямовані на закупівлю інших матеріальних цінностей державного резерву. Наприклад, є нагальна потреба в поповненні запасів нафтопродуктів, товарів промислової групи тощо.

З огляду на вищевикладене, Мінекономіки пропонує Держрезерву не укладати договорів щодо закупівлі до державного резерву консервів м’ясних, натомість зосередитись на закупівлі товарів промислової та енергетичної групи.

Такі рішення сприятимуть створенню гарантованого запасу матеріальних цінностей в державному резерві для використання у непередбачуваних ситуаціях.

 

me.gov.ua