Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.06.2021

Міністерство енергетики України візьме участь в Європейському водневому форумі

Міністерство енергетики України приєдналася до Європейського альянсу чистого водню (European Clean Hydrogen Alliance). Завдяки участі в Альянсі, Міненерго братиме участь в профільних заходах організації та отримувати найбільш актуальну інформацію про розвиток водневої енергетики в країнах ЄС, заявили в прес-службі міністерства.

«Європейська Комісія визначила Україну одним із пріоритетних партнерів в майбутньої водневої економіки Євросоюзу. Тому членство в Європейському альянсі з чистого водню допоможе активізувати нашу роботу з пошуку потенційних партнерів для реалізації проектів з виробництва, транспортування, накопичення і споживання водню. Для нас важливо проводити консультації з широким колом країн і компаній, які розвивають водневу енергетику. Адже зараз ми досліджуємо потенціал виробництва «блакитного», «зеленого», «жовтого» водню. Результати цих досліджень ляжуть в основу водневої стратегії, яка буде включати план розвитку всіх видів водню, включаючи його виробництво, використання в Україні та експорт », – зазначив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Європейський альянс з чистого водню об’єднує національні і місцеві органи влади, громадянське суспільство, бізнес та інші зацікавлені сторони для реалізації нової європейської водневої стратегії. Зокрема, мова йде про обговорення інвестицій в інфраструктуру водневої економіки по всій Європі, обсяг яких може досягти 430 мільярдів євро до 2030 року.

Вже сьогодні Міненерго візьме участь в Європейському водневому форумі, який відбувається в онлайн форматі 17-18 червня 2021, разом з іншими близько 1400 учасниками Альянсу. Нагадаємо, що раніше до Європейського альянсу чистого водню вже приєдналися ДП «НАЕК« Енергоатом »і Оператор ГТС України.

 

metallurgprom.org