Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.05.2021

Міністр агрополітики пропонує знизити ставку ПДВ на сільськогосподарську групу товарів з 20 до 14 відсотків

Щоб збалансувати інфляцію й уникнути різкого зростання цін, потрібно знизити ставку ПДВ на сільськогосподарську групу товарів, особливо соціально значущих. Така ініціатива діє в європейських країнах, повідомив у інтерв’ю LB.ua міністр агрополітики Роман Лещенко.

Зокрема, це стосується масла та олії.

“Не ставити квоти, обмеження, закривати ринки, а збалансувати вартість через знижену ставку ПДВ на сільськогосподарську продукцію до кінцевого споживача”, – вважає міністр.

Лещенко додав, що “до 14% на всю групу сільгосптоварів треба знизити ПДВ, щоб стабілізувати інфляцію, яка нас очікує цього і наступного року. На частину с/г продукції в нас діє ставка 14%. Моя ціль – досягти розширення ставки 14% на всю групу с/г продукції”.

Лещенко називає своєю амбіцією зниження ПДВ на продукти, які споживають люди.

“Знизивши ставку ПДВ для всіх, ми ще і боремось з податковими скрутками. І ще хочу сказати, що за рахунок того, що ми знижуємо ставку ПДВ, ми мінімізуємо ризики працювати в тіні по зерну”, – заявив міністр.

Нагадаємо, Лещенко анонсував нову редакцію закону про внутрішню торгівлю, який поставить постачальників товарів у більш вигідне становище і запобігатиме підвищенню цін. Закон поставить торговельні мережі в рамки правового регулювання, інакше навіть олія буде дорожчати до 40%.

 

lb.ua