Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.09.2020

Міністр Кабінету Міністрів України взяв участь у нараді з питань Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до них

Вчора Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов взяв участь у нараді щодо узгоджувального заходу з питань Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад.

Стратегією реформування державного управління України на період до 2021 року встановлено, що одним з пріоритетних напрямів реформи державного управління є реформування системи оплати праці державних службовців, яка на цей час є непрозорою і розбалансованою. Про це наголошено в рекомендація Програми OECP/SIGMA, наданих Уряду за результатами дослідження вихідного рівня стану державного управління, проведеного у 2018 році.
У рамках участі України в роботі Антикорупційної мережі ОЕСР у 2019 році у зв’язку з відсутністю прогресу за Рекомендацією «Оплата праці» в урядовому звіті запропоновано забезпечити здійснення ряду заходів з питань реформи системи оплати праці з метою дотримання належного балансу фіксованої та змінної складових заробітної плати. З цією метою було представлено проект Концепції реформування системи оплати праці державних службовців та план заходів з її реалізації. Концепцію передбачено запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби.

Запровадження передбачених Концепцією принципів та підходів в оплаті праці державних службовців є шляхом виконання зобов’язань, узятих на себе Урядом в рамках Угоди про фінансування програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні». Саме першим кроком цієї реформи є розроблення класифікації посад державної служби та її пілотування задля виявлення всіх аспектів, запобігання ризикам та поширення реформи на всі державні органи вже у 2022 році.

“На зустрічі ми обговорили моделі класифікації посад, розробленої Національним агентством України з питань державної служби за підтримки проекту EU4PAR спільно з членами Міжвідомчої робочої групи. Найближчим часом Національне агентство України з питань державної служби представить проект постанови Кабінету Міністрів України, який внесе зміни до Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад. Отже, державна служба України постійно удосконалюється та переживає наступний етап становлення на шляху до європейської інтеграції”, – підсумував Олег Немчінов.

Джерело: Урядовий портал.