Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.09.2020

Мінрегіон працює над забезпеченням функціонування системи технічного регулювання індустрії будівельної продукції в Україні

Верховна Рада України 2 вересня 2020 року прийняла у другому читанні проект Закону України «Про надання будівельної продукції на ринку», який імплементує в Україні положення Регламенту (ЄС) № 305/2011 Європейського Парламенту і Ради. Наразі цей проект Закону передано на підпис Президента.

Імплементація Регламенту ЄС 305 у національне законодавство України є обов’язковою умовою для укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (Agreements on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Goods, Угода АСАА, «Промисловий безвіз») з метою відкриття доступу промислової продукції на ринки України та країн ЄС.

Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закон в цілому набирає чинності з 1 січня 2023 року.

«Фактично для забезпечення функціонування системи технічного регулювання індустрії будівельної продукції в Україні, гармонізованою з європейською, фактично ми маємо рік, отже робота має бути системною», – зазначив перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

З метою обговорення питань практичної імплементації положень Регламенту 305 в Україні 24 вересня відбулася низка робочих зустрічей за участі депутатського корпусу, представників Мінрегіону, Мінекономіки, Національного органу стандартизації, а також виробників будівельної продукції (Німецько-Українська промислово-торговельна палата, Асоціація виробників цементу України «Укрцемент»).

Обговорили з виробниками будівельної продукції основні положення закону, що саме зміниться для учасників будівельного ринку після набуття чинності положень закону, а також які етапи його провадження.

«Для нас надзвичайно важливо, щоб усі учасники будівельного ринку розуміли законодавчі зміни, адже вони направлені на забезпечення якості вітчизняної будівельної продукції, встановлення чітких правил гри», – підсумував Василь Лозинський.

Наразі Мінрегіоном спільно з Мінекономіки підготовлено проект Дорожньої карти імплементації Регламенту 305, яка передбачає розроблення близько 30 нормативно-правових актів.

Джерело: Урядовий портал.