Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2020

Мінрегіон спільно з Фондом енергоефективності надали новий ефективний інструмент для учасників програми «Енергодім»

4 серпня у Мінрегіоні відбулась прес-конференція «Професійний супровід проектів з енергомодернізації багатоповерхівок: нові можливості програми «‎Енергодім» Фонду енергоефективності».

Захід відбувся за участю Першого заступника Міністра розвитку громад та територій України Василя Лозинського, директора Фонду енергоефективності Юлії Головатюк-Унгуряну та заступника директора Державного фонду зайнятості Юлії Жовтяк.

Як зазначив Василь Лозинський, доволі часто ОСББ, маючи бажання утеплити свій будинок та зробити його комфортнішим для проживання, не можуть втілити задумане через відсутність фахівця, який б супроводжував проект термомодернізації.

«Мінрегіон спільно з Фондом енергоефективності надали новий ефективний інструмент учасникам програми «Енергодім». Залучення фахівців з супроводу проектів, і відшкодування Фондом 70% вартості їх послуг, допоможе розширити практику термомодернізації багатоповерхівок в Україні та створить новий ринок робочих місць», – наголосив Василь Лозинський.

За словами Юлії Головатюк-Унгуряну, проектні менеджери працюватимуть на ринкових умовах та допоможуть ОСББ у пошуку підрядників для виконання робіт з термомодернізації, а також зможуть попередньо розрахувати вартість робіт, надати допомогу в оформленні документів та під час укладання договорів, проаналізують варіанти щодо кредитування та фінансових можливостей об’єднання. Програма «Енергодім» зазнала важливих змін, які збільшують рівень підтримки для ОСББ. Співвласники зможуть залучати проектних менеджерів до всіх етапів реалізації проекту», – зазначила вона.

Під час прес-конференції відбулась церемонія підписання Меморандуму між Фондом енергоефективності та Державним центром зайнятості про співпрацю у розробці та впроваджені навчального курсу з проектного менеджменту для професійного супроводження проектів термомодернізації будинків, який планується проводити на базі центрів профтехосвіти ДСЗ.

Джерело: Урядовий портал.