Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.12.2020

Мінцифри підтримує розвиток української блокчейн-екосистеми

Мінцифри підтримує молодих блокчейн-розробників, які прагнуть реалізувати свої навички у сфері децентралізованих технологій.

Вже декілька років поспіль в Україні відбуваються хакатони для початківців з можливістю створювати прототипи інноваційних блокчейн-проектів. Зокрема, цього року Мінцифри підтримало всеукраїнський Blockchain Hackathon для розробників децентралізованих систем, який відбувся 5 і 6 грудня 2020 року в Києві.

Протягом двох днів технологічні команди програмували, поглиблювали власні знання на спеціалізованих тренінгах, отримували якісне консультування від експертів блокчейн-індустрії і знайомилися з потенційними роботодавцями та інвесторами.

“Для блокчейн-ентузіастів, які прагнуть стати майбутніми спеціалістами, важливо мати окремий осередок для розвитку. Наявність подібної експериментальної пісочниці є тим самим драйвером української екосистеми блокчейн-проектів. Ми ж в Мінцифрі продовжуємо працювати над розвитком легального і сприятливого середовища для ринку віртуальних активів. Щоб в українських блокчейн-спеціалістів було достатньо причин для бажання асоціювати себе з Україною”, — сказав заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.

До складу журі хакатону увійшли провідні експерти української блокчейн-індустрії. Представником Мінцифри був керівник експертної групи з розвитку ринку віртуальних активів в Україні Максим Дем’янюк.

Перше місце та винагороду $3000 отримала команда, яка представила прототип децентралізованої анонімної мережі з передачею даних.

Друге місце та приз у розмірі $1 500 здобула команда, яка створила прототип блокчейн-проекту для екосистеми децентралізованих фінансів, відомих ще як DeFi.

Третє місце з винагородою у розмірі $900 отримала команда, що створила протягом 30 годин безперервного програмування прототип оглядача блоків (Block Explorer).

Четверте місце розділили учасники двох команд: команда з реалізацією шифрування відеоконтенту, та команда, яка реалізувала проект по токенізації електроенергії та емісії CO2.

Загальний призовий фонд хакатону становив $10 000. Учасники решти команд отримали грошові винагороди від офіційних партнерів технологічного марафону.