Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.05.2020

Мінцифри: З’явився перший освітній серіал про відкриті дані для бізнесу

19 травня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з USAID/UK aid проектом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» презентували освітній серіал «Відкриті дані для бізнесу».

Це перший освітній серіал про відкриті дані в Україні, розрахований саме на бізнес-аудиторію.

Участь в освітньому серіалі взяли:

– Катерина Оніліогву, керівник напряму відкритих даних USAID/UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»,

– Тетяна Гриньова, видавник bit.ua, засновник Kind Challenge, інтернет-підприємець.

Серіал складається з трьох серій тривалістю 10-12 хвилин. Також під кожною серією є багато корисних додаткових матеріалів.

Перегляд освітнього серіалу дозволить:

  • знати, що таке відкриті дані;
  • розуміти цінність відкритих даних для бізнесу;
  • надихнутися кейсами українського та міжнародного бізнесу;
  • оцінити ризики використання даних;
  • віднайти оптимальну бізнес-модель використання даних.

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила, що опублікованими даними можна користуватися частіше та з більшою користю. «Коли ви проглянете освітній серіал, то зможете застосовувати відкриті дані для перевірки потенційного партнера у бізнесі, постачальника чи для вибору найкращої водойми для відпочинку з сім’єю. І в цьому велика мета освітніх проектів – зробити життя комфортнішим, наповненим, легшим, показавши як користуватися вже доступними інструментами», — підкреслила Валерія Іонан.

«Відкриті дані – це про рівний доступ до інформації, що сприяє чесній конкуренції на ринку, про підзвітність роботи державних органів, запобігання корупції, економічний потенціал та соціальну користь. Крім того, дані допомагають бізнесу приймати обґрунтовані рішення, віднаходити можливості для економії та вдосконалення своєї діяльності. Тому важливо, щоб бізнес мав достатньо знань та інструментів щодо можливостей використання відкритих даних. Сподіваємось, новий онлайн курс сприятиме цьому», – коментує Катерина Оніліогву.

Тетяна Гриньова зазначила, що відкриті дані – це не персональні дані. «Не треба боятися, що твоя приватна особиста інформація потрапить кудись до відкритих джерел. Крім того, чесність – це найкраща політика. Коли ти знаєш, що якась інформація про твою компанію є відкритою, ти до цього ставишся більш відповідально. Для мене важливо як для підприємця, що відкриті дані безкоштовні. Це чудова можливість для кожного, хто будує свій бізнес», — зауважила Тетяна Гриньова.

Освітній серіал доступний для перегляду на платформі Дія.Цифрова освіта.

Джерело: Урядовий портал.