Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.01.2021

Мінцифри запускає інструмент, що допоможе бізнесу перевірити рівень захисту персональних даних

Мінцифри спільно з партнерами розробили інструмент (toolkit), який допоможе бізнес-спільноті освоїти основи українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері захисту персональних даних.

Що це?

Toolkit — це тест, який перевірить, наскільки ваша компанія дотримується вимог законодавства про персональні дані під час роботи з клієнтами.

Кому знадобиться?

Інструмент стане у пригоді власникам бізнесу та топ-менеджерам, а також юридичним радникам компаній, чия діяльність полягає в моніторингу дотримання стандартів у сфері захисту персональних даних.

За допомогою тесту ви зможете:

  • розібратися в основах законодавства у сфері захисту персональних даних;
  • зрозуміти рівень підготовки вашої компанії;
  • отримати конкретні підказки, як удосконалити систему відповідно до законодавства України та ЄС.

Результати та рекомендації можна отримати анонімно. Водночас є можливість зберегти їх в особистому кабінеті.

«Серед іншого, мета Мінцифри — формувати в Україні культуру правильної поведінки з персональним даними. Це стосується і бізнес-спільноти, яка працює з персональними даними клієнтів. Якщо ваша компанія збирає інформацію про користувачів сайту чи застосунку, дбати про повагу до приватності — одне з ключових завдань. Це допоможе формувати довіру клієнтів та приносити вам додатковий дохід»,  – Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації.

28 січня у світі відзначають Міжнародний день захисту персональних даних. Сфера захисту персональних даних — одна з пріоритетних для Мінцифри. Розробляючи застосунки, які полегшують життя людей, Міністерство обробляє персональні дані відповідно до законів і має всі необхідні технічні засоби для захисту. Крім цього, не використовує їх надмірно та без визначеної мети. Також разом із профільним комітетом Мінцифри працює над удосконаленням законодавства та узгодженням його з міжнародними стандартами.

Детальніше про інструмент у відео.

Сервіс запрацює з лютого на платформі Дія.Бізнес.

Проект реалізовано Міністерством цифрової трансформації України завдяки підтримці Програми розвитку ООН в Україні спільно з ГО «Privacy HUB» та «Юридичні інновації».

Ми відкриті до зворотного зв’язку. Коментарі та пропозиції щодо нового сервісу надсилайте на електронну адресу: business@thedigital.gov.ua.

Джерело: Урядовий портал.